Cele mai căutate boli psihice pe Google

Iarna, Utilizatorii Google caută mai multe informații despre boli mintale decât vara. Este una dintre datele publicate într-un articol Revista americană de medicină preventivă și pe baza datelor din căutările efectuate de utilizatorii Google între 2006 și 2010.

Autorii recunosc că ignoră încă natura acestei corelații: ar putea fi ceva biologic, social sau de mediu, deși susțin că se poate datora vitaminei D, care este sintetizat doar atunci când suntem expuși la soare.

Printre cele mai frecvente căutări, tulburări alimentare, cum ar fi anorexia sau bulimia până la 40% vara, comparativ cu iarna. Deficitul de atenție datorat hiperactivității de la 18 la 15%.

„Sinuciderea” scade cu 25% în timpul verii și căutările legate de schizofrenie scad cu 36-37%.

Benjamin Althouse, candidat la doctorat la Școala de Sănătate Publică Johns Hopkins Bloomberg și cercetător în studiu, notează:

Rezultatele noastre pot ajuta cercetătorii din domeniul sănătății mintale să genereze noi ipoteze în timp ce explorează alte tendințe ieftine în timp real. (...) De exemplu, înaintând, putem explora tiparele zilnice de informații privind sănătatea mintală, căutând ... poate chiar căutând un efect de luni. Potențialul este nelimitat.