DARPA își pregătește deja gloanțele care pot schimba direcția din aer

În acest moment, atunci când vorbim despre noi tehnologii în domeniul militar, este inevitabil să nu ne gândim DARPA, o agenție care s-a dedicat dezvoltării armatei americane cu proiecte interesante pentru a ajuta la îmbunătățirea capacităților sale militare. Și astăzi avem cunoștințe despre ultimul prezentat.

Gândindu-se să ajute lunetistii militari, agenția lucrează la proiect EXACT (Extreme Precision Tasked Ordnance) care se ocupă cu dezvoltarea de gloanțe de calibru .50 pe care le puteți manevra după ce ați fost împușcat și înainte de a ajunge la destinație.

Acest gloanț are o tehnologie de manevrabilitate, precum și un sistem de îndrumare în timp real vă permite să schimbați traseul de-a lungul căii, pentru a compensa unii factori fizici care pot afecta acuratețea acestuia, cum ar fi vântul, vremea sau chiar mișcarea țintei.

Dintr-o declarație oficială a agenției ne spun că proiectul EXACT realizează deja primele testeși un rezultat al acestora este videoclipul pe care îl lăsăm mai jos, care ne arată un pic despre cum ar funcționa: