De ce mai avem copii dacă lumea este făcută vulpi? (și II)

În versiunea anterioară a acestui articol am abordat problema suprapopulării, confruntându-l cu nevoia oamenilor de a continua să aibă copii, în ciuda tuturor.

dar Este o cale pe cât de suicidă pare? Ce soluții putem aplica dacă oamenii nu par dispuși să le accepte?

Mai mulți oameni, mai mulți oameni care rezolvă problema

O idee revulsivă pentru a opri suprapopularea înseamnă a agrava problema. Suprapopularea este împovărătoare pentru planetă, dar încă nu am văzut nimic. Atunci când chinezii, de exemplu, vor începe să trăiască în conformitate cu standardele americane, resursele vor începe să scadă într-un ritm cu adevărat alarmant.

Această constrângere ar putea funcționa ca un stimulent pentru multe alte minți să lucreze pentru a rezolva problema suprapopulării. Cum? Ei bine, poate că creșterea resurselor, așa cum am explicat în Resursele naturale sunt finite, dar ingeniozitatea umană nu este atât de mult: ajungerea acolo unde nu există.

Este o cale pietroasă, deoarece vom depinde de ingeniozitatea umană, de inovația colectivă, de întâmplare și că există o soluție viabilă pentru predicamentele noastre. S-ar putea să găsim un zid de netrecut. Este posibil să avem nevoie de mai multe minți care să lucreze la problema pe care o avem la dispoziție. Dar am trăit întotdeauna, în general, pe marginea bricheteiși, întotdeauna, se pare că ne-am prezentat (și oamenii au continuat să aibă copii, chiar mai mult înainte, în condiții mai tulburătoare decât acum). Prin simpla inerție, ar trebui să avem încredere în ea.

De asemenea, cum altfel vom ajunge cu adevărat la stele dacă nu suntem legați de circumstanțe sub formă de suprapopulare și nevoie de resurse?

În acest sens, a avea copii ar fi cel mai bun mod de a investi în cercetarea științifică.

Reglarea spontană

O altă forță care s-ar putea alina împotriva problemei este reglementarea spontană. Se pare că astăzi avem mai puțini copii decât înainte, deoarece nu există atât de multe riscuri de a muri. Adică, familiile sunt de obicei mari atunci când probabilitatea de deces a unor membri este mare: în acest fel, familia va supraviețui, până la urmă. Dar dacă probabilitatea de supraviețuire este ridicată, părinții preferă adesea să aibă puțini copii pentru a investi mai multe resurse în ei.

Adică prosperitatea ar putea autoregla nașterea în viitor, mai ales în țări, cum ar fi Ciad, unde familiile numeroase sunt comune.

Dacă această forță este prea puternică, o va anula pe cea anterioară, ceea ce ne-ar propulsa către inovație și cucerirea noilor finisteruri. Poate că ambele funcționează în echilibru, astfel încât drumul către suprapopularea insuportabilă să nu fie prea rapid sau traumatic. Sau poate singura modalitate de a inova și de a găsi soluții radicale este prin circumstanțe extrem de urgente și traumatice. Nu știm și va trebui să-l descoperim din zbor.

Așa că, data viitoare când îmi văd prietenii procreând (nu o văd în acel moment, mă înțelegeți deja, dar văd rezultatul), pentru că în loc să fiu îngrozit, ar trebui să descopăr craniul și să spun ceva de genul „mulțumesc că ați ajutat să fac o lume puțin mai bună. ” Ceea ce împiedică, desigur, să continuăm și să descoperiți craniul înainte accesa metode contraceptive, pentru a evita situații tragicomice precum cea pe care o puteți vedea în videoclipul de mai sus, prin amabilitatea marelui Monty Python.

Video: Nu mi-e frica de Bau Bau - (Februarie 2020).