În lume există tot mai mulți copaci, nu mai puțin

Deși cu toții avem ideea că în lume există din ce în ce mai puține păduri, mai ales dacă ne amintim de contracția vegetației din Amazon și din provinciile indoneziene Sumatra și Kalimantan, la nivel global acum Pământul este mai verde decât înainte.

Este ceea ce a publicat un studiu Natura schimbărilor climatice, se bazează pe analiza undelor radio emise în mod natural de Pământ, care permite deducerea schimbărilor de biomasă (anterior a fost evaluată creșterea sau scăderea teritoriului care a ocupat acoperirea pădurii).

Motivele pentru mai multe vegetații pe Pământ, care acumulează încă 4 tone de biomasă (vegetație) între 2003 și 2012, sunt diverse, printre care se numără:

  • Datorită creșterii precipitațiilor, acoperirea vegetației a crescut în mod natural în Australia, Africa și America de Sud.
  • Din cauza abandonului terenurilor agricole, Rusia și fostele republici sovietice sunt reconquistate de păduri.
  • Datorită unei politici de reîmpădurire, China a re-crescut.
  • Datorită creșterii nivelului de CO2 din atmosferă, ceea ce permite plantelor să piardă mai puțină apă, savanele africane, tufișul australian sau pădurile din America de Sud devin tot mai ecologice.