Dacă vrei să seduci un bărbat, există ceva mai eficient decât frumusețea ta

Psihologul Monica Moore, de la Universitatea Webster din St. Louis, este unul dintre cei mai mari experți în baza nonverbală a seducției și a curajului. În opinia sa, toate animalele prezintă modele în primii pași de curte, ca și cum ar fi gravate de natură, iar oamenii nu fac excepție.

În prima lucrare importantă în materie, publicată în 1985, Moore a studiat desfășurarea a 200 de femei timp de peste o sută de ore în baruri.

În analiza sa, el a stabilit un catalog de 52 de comportamente feminine de interes care, potrivit biochimistului Pere Estupinyáîn cartea sa S = EX2:

includeau să privească direct în ochi, să-și îngrijească părul în mod inconștient, să zâmbească, să-și încline capul, să-și atingă gâtul sau buzele celuilalt, să ceară ajutor și să-și aplece corpul înainte.

Pentru a-și consolida observațiile, Moore a stabilit un alt experiment în care subiecții au trebuit să prezică succesul sau eșecul interacțiunilor dintre bărbați și femei într-un bar. Pentru asta nu puteau contempla doar gesturile și mișcările pe parcursul conversației.

În 1989 a publicat studiul în care a arătat că au obținut o rată de succes mare, dar a găsit și un rezultat la care nu se aștepta: ceea ce a prezis cu adevărat abordarea masculină și succesul întâlnirii nu a fost frumusețea femeii, ci numărul de semnalele emise.

Una dintre cele mai frapant concluzii ale lui Moore este că, atunci când vine vorba de seducție, frumusețea nu este la fel de importantă ca semnalele emise. Bărbații se apropie mai mult de străini decât zâmbesc sau îndreaptă o privire spre omul în cauză. Chiar mai mult decât femeile în rochii cu croială mică.

De fapt, una dintre concluziile recenziei publicate de dr. Moore este că, în două treimi din timp, femeia este clar cea care dă indicii bărbatului pentru a aborda conversația. Întotdeauna ea este cea care dă semnalul. S-au înregistrat situații în cluburi, parcuri sau laboratoare și se observă în mod repetat că atunci când băiatul face un pas, este aproape întotdeauna precedat de invitațiile non-verbale ale fetei.