Vaccinul împotriva rujeolei poate preveni și alte boli

În ciuda mișcărilor anti-vaccin, vaccin împotriva rujeolei Acesta a prevenit 15 milioane de decese între 2000 și 2013. Dacă nu pentru studiul fraudulos care a legat vaccinul cu autismul la sfârșitul anilor 90, și mișcările anti-vaccin produse în urma acestuia, astăzi este mai mult decât probabil că boala a fost eradicată în multe țări.

Dar acest vaccin nu numai că ne protejează de rujeolă, dar a multor alte boli infecțioase. Acest lucru este sugerat de un nou studiu asupra vaccinului dezvoltat de cercetătorii de la universitățile Princeton și Centrul Medical Universitar din Rotterdam, care a fost publicat în revista știință.

Motivul pentru care acest vaccin ne protejează și pentru alte boli infecțioase este că virusul rujeolic produce un fel de „amnezie” a sistemului imunitar care te face să uiți cum să combăți unii invadatori bacterieni (care durează chiar și câțiva ani după infecție). După cum subliniază Michael J. Mina, coautor al studiului:

Am stabilit că mortalitatea cauzată de boli infecțioase care nu sunt rujeolă în țările cu venituri mari este strâns legată de incidența rujeolei în această întârziere, atât în ​​perioada anterioară (apariția) vaccinurilor, cât și în cea ulterioară.

Din fericire, unii și-au dat seama deja că vaccinarea nu este mai rea decât vaccinarea.