Compilarea a șase iluzii optice uimitoare

De la ExpCaseros au realizat o compilare video a unor iluzii optice cu adevărat uimitoare, împreună cu instrucțiunile de a le captura și, de asemenea, câteva întrebări pe care trebuie să le rezolvați. O puteți vedea în videoclipul care conduce această postare.

Iluziile optice sunt posibile, deoarece aparatul nostru perceptiv nu este perfect și te poți distra cu o ușurință relativă. Din cauza acestor limitări fiziologice, creierul este lăsat cu o fracțiune din realitate. Nu este surprinzător, vedem doar 1% din spectrul electromagnetic, iar razele X, razele gamma, infraroșii sau lumina ultravioletă sunt complet invizibile pentru noi.

De fapt, ochii noștri detectează doar roșu, verde și albastru, după cum explică fizicianul teoretic Michio Kaku în cartea sa Viitorul minții noastre:

Asta înseamnă că nu am văzut niciodată galben, maro, portocaliu sau multe alte culori. Aceste culori există, dar creierul nostru poate avea o idee aproximativă a fiecăruia dintre ele, combinând roșu, verde și albastru în proporții diferite.