Din întâmplare se descoperă o proteină care ar putea combate toate tipurile de cancer

Din întâmplare, mulțumită Serendipity (Cercetătorii au intrat în această moleculă în timp ce investigau șoareci cu mutații genetice.) Un grup de oameni de știință britanici au identificat o proteină. Un grup de cercetători de la Imperial College London susține că au descoperit o nouă proteină, LEM (molecula limfocitelor expansiona), molecula de expansiune a limfocitelor), care Este capabil să producă cantități mari de limfocite T, care combat cancerul. Studiul a apărut în revista Science.

Potrivit Philip Ashton-Rickardtde la Secția de Imunologie a Departamentului de Medicină din Colegiul lmperial: „Poate fi un punct de cotitură pentru a trata un număr mare de cancere și viruși”.

Autorul studiului, realizat cu cercetători de la Universitatea Queen Mary din Londra, Harvard Medical School și ETH Zurich, explică că este un mod complet nou de a trata cancerul, iar următorul pas ar trebui să fie dezvoltarea unei terapii genetice bazat pe producerea proteinei menționate. Cercetătorii cred că pot începe testarea acestei metode la oameni în termen de trei ani.. O terapie genetică viitoare bazată pe producerea de mai multe limfocite T poate fi mai eficientă și mult mai puțin devastatoare decât tratamentele actuale, cum ar fi chimioterapia.

Nimeni nu o văzuse înainte și nici măcar nu era conștientă de existența ei. Nu seamănă cu niciun altul. Celulele canceroase au modalități de a suprima activitatea limfocitelor T, ceea ce le permite să scape de sistemul imunitar. Proiectarea genetică a celulelor T pentru a le crește capacitatea de a lupta împotriva cancerului a fost mult timp un obiectiv și tehnici de modificare a acestora există deja.