Peste zeci de lucruri pe care le-ai crezut imposibile în urmă cu zece ani (datorită internetului) 5/9

Vom continua să enumerăm o mână de lucruri care ar arăta ca utopii sau povești de ficțiune științifică excesiv de optimiste acum doar un deceniu, pe care le-am început în versiunea anterioară a acestei serii de articole. Toate mulțumesc transformările pe care le produce internetul, atât tehnologice, sociologice și chiar psihologice.

Să continuăm.

11. BlaBlaCar sau Zipcar

Flotele și mașinile sunt împrăștiate în locații strategice din orașe pe care utilizatorii le pot colecta și depune cu ușurință. Aceasta este operația de bază a Zipcar. Există însă altceva: această companie „mașină comună” creată la Boston te obligă să plătești o taxă mică, membrii închiriază o mașină ore întregi pentru un preț relativ mic, dar cel mai important este că utilizatorii săi au un sentiment de comunitate consolidat de Ideea de a avea grijă de mediu.

Utilizatorii Zipcar preferă mașinile partajate pentru a evita cheltuielile deținerii unei mașini și pentru a reduce poluarea rezultată, în plus majoritatea utilităților sunt consum redus sau hibrid. Nimeni nu este responsabil să verifice dacă autoturismul este returnat în stare bună și cu un rezervor complet, dar majoritatea utilizatorilor îndeplinesc standardele. Ca și cum ar fi un club de prieteni preocupat de mediu.

excursie de partajare Încă merge mai departe. Nu există nicio taxă. Nu plătiți să închiriați o mașină. Doar cheltuielile auto sunt împărțite între semeni. În calitate de colegi care călătoresc împreună în fiecare dimineață pentru a economisi gaz.

Puteți citi mai multe despre aceste alternative și altele, despre modul în care mașina a devenit un articol de lux inutil (și scump).

12. mediu

Creat de bloggerul Twitter și co-fondator Ev Williams, Medium este o platformă de conținut care nu numai că permite cititorilor să comenteze la sfârșitul textului, ca în blogurile tradiționale, dar în orice expresie sau în orice idee. Această interacțiune permite comentariile să fie mai politicoase și că redactarea articolului, pe scurt, este un produs al colaborării și nu numai al autorului individual.

13. Kickstarter

Kickstarter este un site de micromanagement pentru proiecte creative, de la filme independente, muzică și benzi desenate la jurnalism, jocuri video și proiecte legate de alimente. Kickstarter a fost fondată în 2008 de Perry chen, Yancey Strickler și Charles Adler. Revista Time l-a numit unul dintre „Cele mai bune invenții din 2010”.

În mai 2012, Kickstarter a avut peste 230 de milioane de dolari angajați și peste 23.000 de proiecte finanțate cu succes. O bază pentru iPhone, proiectată de Casey Hopkins a devenit primul proiect Kickstarter care a fost depășit un milion de dolari comis. A fost chiar o zi în care Kickstarter a bătut Sony cu un ceas de mână mai bun.

14. ParientsLikeMe

Îți amintești scenele în care Jack merge la întâlniri cu oameni care suferă de aceeași boală în Clubul de Lupte? Mai multe studii sugerează că una dintre cele mai bune metode de a combate o boală, dependență sau afecțiune este în cazul altor persoane care o fac și ea. În acest sens, ParientsLikeMe lansează mici întâlniri cu alcoolici anonimi la scară globală, creând comunități în jurul problemelor cele mai particulare sau minoritare.

În parte, există o ușurare emoțională atunci când vorbim despre o boală cu oameni care luptă și împotriva ei, dar mai presus de toate există o împărtășire despre simptome, efecte secundare, noi tratamente și avansuri în cercetarea care ajută chiar medicii.

Și este că comunicarea de la egal la egal este din ce în ce mai fluidă și omniprezentă. Dacă WhatsApp este ceea ce vă vine în minte, nu știți KakaoTalk, echivalentul coreean, care este cea mai vizitată aplicație din lume. Permite conferințe video în grupuri de până la cinci persoane, poate fi utilizat de la computer și încorporează servicii de plată online și un sistem de transport Uber. De altfel, emojiile lor sunt mult mai distractive decât ale noastre, știți, foarte mult Kawai.

Chiar și animalele de companie au propria rețea socială, Yummipet, pentru că știm cu toții că este legat mai mult prin mersul câinelui.

În următoarea intrare din această serie de articole vom continua să enumerăm mai mult de o duzină de lucruri despre care credeai că sunt imposibile în urmă cu zece ani (datorită internetului).