Cum ar putea ajuta pirateria obiectelor în țările în curs de dezvoltare

Tehnologia este esențială pentru dezvoltarea unei țări. Introducerea internetului și a smartphone-ului în multe regiuni din Africa, de exemplu, revoluționează societatea până la limite neașteptate.

Cu toate acestea, într-o lume în care tehnologia continuă să fie foarte scumpă pentru anumite țări în curs de dezvoltare, piețele ilegale sau direct piratate ar putea fi un ajutor considerabil. Așa cum este cazul cu shanzhai.

Rețeaua de electronice shanzhai din China poate produce și, de fapt, produce deja imitații ele acoperă spațiul tehnologic necesar pentru astfel de țări. IPad-ul este unul dintre dispozitivele cu cel mai mare număr de copii false pe piața shanzhai. Pentru a le recunoaște, experții recomandă să te uiți la partea din spate, fără a spune „Made in China”.

La aceste rețele se vor adăuga Imprimante 3D, care va imprima chiar și telefoane mobile personalizate, piese pentru mașini și o replică a unei motociclete, așa cum este explicat în carte Viitor digital de Eric Schmidt și Jared Cohen:

Imprimantele 3D comunale din țările de lucru vor permite oamenilor să creeze orice instrument sau obiect care necesită șabloane open source (informații digitale gratuite), în loc să aștepte livrarea prin mijloace complicate sau incerte de produse prefabricate la un preț mai mare.

Accesul la smartphone-uri este mult mai decisiv decât se crede în mod obișnuit. În astfel de țări în curs de dezvoltare, tehnologiile intermediare vor sări și vor merge direct la una ieftină, cu o multitudine de utilizări, trecând brusc la conexiuni wireless de mare viteză. Toate acestea vor transforma societățile mult mai repede decât putem prezice.

chiar un cioban Masai din Serengeti Vă puteți conecta la toate informațiile din lume și în propria limbă, limba maternă Maa. Întrucât Maa nu este o limbă scrisă, pastorul poate solicita verbal prețurile zilnice de pe piață și poate primi un răspuns vorbit prin intermediul dispozitivului său.

Acest lucru le va permite să-și extindă afacerile, să le facă mai eficiente, să maximizeze profiturile. Dar, dincolo de telefoanele mobile, conectivitatea aduce și alte lucruri.

Datele în sine sunt un instrument, iar în locurile în care nevoia de statistici privind sănătatea, educația sau economia a împiedicat creșterea și dezvoltarea, capacitatea de a colecta date schimbă eficient regulile jocului. Întreaga societate va beneficia de datele programelor sale, iar mass-media și alte organizații neguvernamentale pot utiliza datele pentru a-și susține activitatea și pentru a efectua verificări.