„Oameni care fac lucruri fără sens” și alte apeluri la omul alb

În eseul scurt Cum a numit-o indianul american bărbat alb („Ceea ce indienii numeau bărbații albi”), a antropologului Alexander F. Chamberlain, sunt colectate multe alte expresii pe care diverse triburi atribuite străinilor care le-au vizitat.

Kiowas, de exemplu, îl cheamă pe omul alb ca Ganoko, care poate fi tradus ca cei care cresc). Ursarokii i-au chemat Mashteeseeree (ochi galbeni) Eskimii și-au botezat vizitatorii ca și Shakenataaagmeun (oameni care vin de sub soare).

Barbatii albi cu barbă care au intrat în triburile Americii i-au determinat pe nativi să folosească nume care se refereau la părul lor pe fețe, precum indienii Tarahumara, stabiliți în Mexicul actual, care i-a chemat chabochi (persoană cu stăpâni pe față).

Cel mai amuzant porecl a fost, fără îndoială, cel folosit de indienii Ayoreo, care l-au numit pe omul alb ca Cohñone (oameni care fac lucruri fără sens).

Și este că albii sunt puțini, rari și anomali, într-adevăr. Puteți citi mai multe despre asta în acei oameni anomali cu fața albă, numiți europeni.
Imagine | Markiesh

Video: Top 10 Filme De GroazaFILME LA CARE SA NU TE UITI SINGUR (Februarie 2020).