Acest robot îi învață pe copii să programeze

rădăcină Este un robot educativ (și magnetic, deoarece se mișcă de-a lungul plăcii și poate desena și șterge), astfel încât copiii să poată programa folosind o aplicație cu pictograme; Este ușor de „antrenat” și de aceea își îndeplinește obiectivul principal. De asemenea, este echipat cu un giroscop și un accelerometru pentru a-i detecta poziția și a permite programarea mai multor funcții.

În cerere, apelat Square, Copiii se apropie de cod, dar fără a scrie cod: au icoane de diferite forme și culori care se traduc în comenzi.

După cum puteți vedea în videoclipul care conduce această postare, Rădăcina evită obstacolele, atrage culori și răspunde la cantitatea de lumină ambientală. Rădăcina este un robot hexagonal creat de experții în robotică a Harvard Wyss Institute. După cum explică unul dintre cercetătorii preocupării, Raphael Cherney, pe blogul de știri Harvard:

Ceea ce face Root este să readucem viața într-un mod extrem de distractiv și accesibil. Copiii care nu au experiență de codificare pot fi roboți de programare în câteva minute. Codificarea predată pe o tastatură a computerului este un proces abstract care nu are nicio legătură cu lumea reală.

Cercetătorii sunt în proces de căutare a partenerilor și a programelor de învățământ pentru a putea utiliza acest robot rădăcină în sălile de clasă.