Efectele fiziologice ale internetului încetinesc

Internetul a devenit o tehnologie atât de omniprezentă și necesară pentru performanțele noastre de zi cu zi, încât ar trebui să fie chiar un drept, și, prin urmare, conexiunea sa ar trebui să fie gratuită.

De fapt, conexiunea devine atât de importantă pentru viețile noastre încât încetinirea ei, indiferent de motiv, poate fi supus unor efecte fiziologice măsurabile.

Este cel puțin ceea ce sugerează studiile neuropsihologului David Lewis. Ceea ce a făcut acest cercetător a fost să încetinească încet conexiunea la internet a unei serii de voluntari care se aflau în laboratorul său și apoi să măsoare ce se întâmplă în corpul său. După cum spune:

Pe măsură ce voluntarii au dispărut când nu au putut descărca fișierul în timpul necesar pentru completarea documentelor, ritmul cardiac și tensiunea arterială au crescut, la fel și nivelul lor de stres fiziologic (...) au manifestat semne fizice de anxietate și, foarte des, furie și frustrare enormă.

Motivele pentru care internetul nu funcționează corect sunt diverse: lățimea de bandă, performanțele slabe ale dispozitivului, prezența unui virus sau chiar faimoasele cookie-uri, fișiere care stochează informații despre navigarea dvs.