Pe Internet, crima este exponențială, nu liniară

Cu un aparat de ras sau cu o armă, în trecut, infractorii pot săvârși infracțiuni precum furt. Cu toate acestea, acești și alți infractori în general nu puteau fura decât un anumit număr de oameni pe zi. Victimele erau puține.

Cu toate acestea, aspiranții infractori au găsit pe Internet o formă de crimă în masă. Totul, de fapt, a început cu locomotiva.

De la tren la internet

Ceea ce a furnizat locomotiva infractorilor este posibilitatea de a jefui simultan două sute sau trei sute de oameni, toți cei care călătoresc în tren. Într-un secol, acest tip de furt a fost cel mai masiv și mai profitabil.

Ceva similar s-a întâmplat și cu Internetul, dar creșterea a fost exponențială, la fel cum este exponențială și creșterea tehnologiei datorită celebrei legi a lui Moore. Acum infractori ei au posibilitatea de a fura sute de milioane de oameni simultan.

În 2013, de exemplu, lanțul de magazine Target din Statele Unite au fost victime ale unui cyberattack împotriva terminalelor de debit și carduri de credit la punctele de vânzare. În acest fel, datele din peste o sută de milioane de conturi au fost furate, probabil datorită unui atac comis de un hacker în vârstă de 17 ani care trăiește în Rusia. După cum explică Marc Goodman în cartea sa Crimele viitorului:

Imaginați-vă dimensiunea și enormitatea pierderilor. Aproximativ o treime din populația americană a suferit simultan un jaf. Niciodată în istoria omenirii nu a fost posibil ca o singură persoană să fure 110 milioane din nimic, pentru că nu mai ademenea să fure mai mult de o sută de milioane de oameni simultan.

Legea lui Moore are, așadar, două fețe și nu putem beneficia decât de cele pozitive dacă suntem avertizați suficient despre refuz.

Video: Singularitatea Tehnologica Interviu cu Howard Bloom Partea 3 (Februarie 2020).