Cu acest algoritm cunoaștem bogăția vocabularului unei persoane

Sicalíptico, oncófago sau escible sunt termeni rari în vorbirea zilnică și chiar sunt în uz conform Dicționar Royal Academy. Există, totuși, oameni care atârnă de miez care îi folosesc cu frecvență relativă. Alții, ca și cum ar fi indianul unui film occidental, preferă să nu se depărteze prea mult de „Ola ke ase”.

Cu toate acestea, putem face erori statistice dacă analizăm discursul unei persoane pentru a deduce bogăția lexicală. Pentru a evita acest lucru, a fost elaborat un algoritm care îl stabilește în siguranță.

Unde este averea lexicală?

Datorită acestui algoritm, de fapt, un studiu a fost realizat de cercetători din cadrul grupului Urban Vernacular Malagueño (VUM) al Universității din Malaga.

Mai exact, pentru lucrare a fost folosit un corpus lingvistic de spaniolă vorbită în orașul Malaga. Material oral care a fost obținut după mai mult de 80 de ore de înregistrare.

Articolul, publicat în revista Spaniolă în context, permite cunoașterea diversității lexicale utilizate în schimbul lingvistic și determină când crește densitatea lexicului și când scade în conversație.

În acest sens, cei mai importanți factori sunt contactul cu mass-media, ocupația profesională, educația și clasa socială. Potrivit Antonio M. Ávila Muñoz, responsabil pentru anchetă:

Relația individului cu media, de exemplu, influențează foarte mult integrarea lor cu cultura generală și cu valorile și normele comunității.

Astfel, de exemplu, vorbitorii cu un contact mai mare cu presa scrisă au obținut un scor cu 3,1% mai mare în textele lexicale mai avansate decât participanți la grup cu un contact mai restrâns la televizor. Pe de altă parte, la locul de muncă, rezultatele includ dovezi că cel mai mare procent (53%) din cele mai complexe texte au fost cele înregistrate de oameni de afaceri și persoane cu profesii tehnice, funcții de mijloc și funcționari.

în cele din urmă, clasa socială pare, de asemenea, foarte relevantă: în eșantionul analizat, lexicul a fluctuat între 862 și 3.055 de cuvinte medii în funcție de grupul social din care au aparținut vorbitorii.

Video: Algoritmul de extragere a radacinii patrate 7b11 (Februarie 2020).