Alte 350 de studii spun că WiFi-ul nu este periculos pentru sănătate

Expunerea la frecvențele radio emise de telefoanele mobile sau antenele WiFi nu afectează în mod negativ sănătatea noastră, sau cel puțin nicio dovadă nu a fost găsită altfel.

Este ceea ce concluzionează un studiu al altor 350 de studii pe această temă în Raportul de frecvență radio și sănătate 2016, realizat de Comitetul științific consultativ pentru frecvențe radio și sănătate (CCARS).

Tumorile nu cresc

Nivelurile la care suntem expuși cu tehnologia actuală, deși în creștere, ele sunt încă departe de marjele de siguranță. Deci, dacă aceste expuneri ar fi dăunătoare, ar trebui să existe o explicație fizică și biologică convingătoare și, în plus, cel puțin o dovadă că există mai multe boli din acest motiv.

În cazul tumorilor cerebrale, care s-ar fi putut multiplica din cauza utilizării aproape permanente a telefonului mobil, nu a existat, de asemenea, o creștere a incidenței. Un studiu realizat de Institutul de Epidemiologie al Cancerului din Copenhaga și de la Agenția Internațională de Cercetare a Cancerului publicat de către Jurnalul medical britanic, de asemenea, a descoperit că nu există nicio relație între apariția acestor tumori și timpul de utilizare mobilă.

Conform concluziilor raportului "Analiza critică a dovezilor susține că nu există motive tehnice sau de sănătate care să justifice impunerea arbitrară și discreționară a unor limite de expunere mai exigente decât cele recomandate de OMS-ICNIRP și Uniunea Europeană", în timp ce aplicarea unor limite mai restrictive "Ar însemna creșterea numărului de antene cu impactul vizual, social și economic în consecință."
Imagine | nicolasnova

Video: The Third Industrial Revolution: A Radical New Sharing Economy (Februarie 2020).