Prevestiți Alzheimer cu un simplu test de sânge: tot mai aproape

Înainte ca pacienții să înceapă să aibă pierderi de memorie și confuzie, un simplu test de sânge ar putea identifica markeri ai bolii Alzheimer.

Acesta este primul pas pe care l-au făcut într-o cercetare recentă condusă de oameni de știință de la Școala de Medicină a Universității Washington din St. Louis, care a fost publicată în revista Alzheimer și demență.

Markeri de boală

În prezent, singurele metode viabile pentru detectarea beta-amiloidului sunt tomografia cu emisie de pozitron (PET) sau puncția lombară. Cu toate acestea, aceste două metode de diagnostic sunt împovărătoare din diferite motive: Scanarea PET este costisitoare și nu este în general disponibilă, iar puncția lombară este foarte invazivă.

Dar acest studiu deschide ușa către diagnostic prin teste de sânge, după testarea a 41 de persoane în vârstă de 41 de ani, pentru a evalua concentrația de sânge de beta-amiloid. 23 de persoane au fost pozitive, ceea ce arată că au prezentat semne de tulburare cognitivă. După cum explică Randall J. Bateman, lider de lucru:

Rezultatele noastre arată că acest beta-amiloid poate detecta dacă amiloidul a început să se acumuleze în creier, ceea ce este interesant, deoarece ar putea fi baza pentru un test de sânge rapid și ieftin pentru a identifica persoanele cu risc ridicat de dezvoltare Boala Alzheimer