În India există deja câini albastri din cauza poluării

Ca urmare a nivelului ridicat de poluare, în India, în special în Mumbai, câinii sunt vopsiți de albastru. Acest lucru se întâmplă în împrejurimile zonei industriale din cauza deșeurilor toxice evacuate în apă.

Poluarea mai mare decât China

Uzinele industriale din Taloja, în apropierea râului Kasad, aruncă deșeuri toxice. Câinii beau din această apă și, de asemenea, se înmoaie în ea pentru a lupta împotriva căldurii. Nu degeaba, Râul Kasad este unul dintre cele mai poluate din lume. În zona industrială din Taloja, chiar în afara Bombayului, 76.000 de oameni lucrează în 977 fabrici de produse chimice, farmaceutice, de inginerie și de prelucrare a produselor alimentare.

India este una dintre cele mai poluate țări din lume, potrivit datelor Organizației Mondiale a Sănătății. Și nu este singurul râu puternic poluat din India, la fel și faimosul Ganges.

Poluarea aerului din India a determinat moartea prematură a 1,1 milioane de oameni în fiecare an, ceea ce o depășește pe China ca fiind cea mai mortală din lume. În plus, Nivelul de poluare din India se înrăutățește pe măsură ce încearcă să se industrializeze.