Pentru a reduce emisiile, trebuie să construim orașe mai dense, nu mai puțin

Pentru a îndeplini obiectivele ambițioase din California de reducere a poluării și a emisiilor de gaze cu efect de seră, autoritățile de reglementare spun că statul trebuie să construiască cartiere dense și trecătoare care să le permită oamenilor să scape de vehiculele lor cu motor.

Dacă încetiniți dezvoltarea în orașe, casele se vor răspândi pe terenurile agricole, iar oamenii vor ajunge să facă călătorii mai lungi. După cum am explicat, orașele sunt mai verzi decât mediul rural (dacă sunt bine proiectate).

Provocările orașelor

YIMBY sunt în mare parte milenii care, supărați de deficiența de locuințe urbane, au început să solicite un boom de construcție care scoate oamenii din mașinile lor atunci când trebuie să meargă la muncă în fiecare zi, reducerea chiriilor și paralizarea expansiunii urbane pe toată lățimea.

Revista sierra A publicat un articol admirabil despre mișcarea YIMBY la începutul acestui an.

Carol Galante, un profesor de politici locative la Universitatea din California, Berkeley, spune că multe grupuri de mediu au început să apere locuințele, reflectând această schimbare generațională. De asemenea, pot fi distractivi, pasionați și un pic deranjați. Unul a apărut chiar la o dezbatere televizată cu o cămașă Batman.

Dar, în San Francisco, de exemplu, toate casele cu preț de piață trebuie vândute la prețuri de lux pentru a obține un profit. Terenul în sine, procesul de planificare comunitară și recenziile de mediu sunt surprinzător de costisitoare. Un nou proiect de locuințe subvenționat de guvern în San Francisco a costat 600.000 USD pentru fiecare apartament.

Când ecologiștii acceptă doar locuințe care oferă chirii sub piață, ei se opun în esență tuturor dezvoltării private. Unele verzi promovează idei creative pentru trusturile funciare, cooperativele susținute de guvern și alte opțiuni „anticapitaliste”.

După cum spune profesorul de planificare UCLA Michael Lens: "Ați putea spune că trebuie să explodăm sistemul, dar nu pare deosebit de realist. Cred că mișcarea YIMBY este corectă să funcționeze în cadrul acelui sistem și să lucreze cu dezvoltatorii."

Dacă soluția este să aștepți ca guvernul să facă din locuințe accesibile o prioritate, aproape nimic nu va fi construit, susține Brian Hanlon, un vegetarian YIMBY care urăște mașina.

YIMBY este viitorul ecologismului? Cei mai mulți cercetători consideră că activiștii locali sunt buni pentru mediu, deoarece conduc orașele pentru a deveni mai densi și mai prietenoși pentru transportul în comun. Dar nu este întotdeauna așa. Creșterea orașelor trebuie să fie controlată și prietenoasă.