Ce este hărțuirea sexuală? Răspunsul depinde de țară, sex și vârstă

Asistăm la o avalanșă de acuzații de hărțuire sexuală, în special în domeniul sistemului de vedete, care a conștientizat prevalența hărțuirii sexuale.

Cu toate acestea, nu există un consens clar cu privire la comportamentele care încadrează linia care poate fi considerată hărțuire. De fapt, oamenii din diferite țări și grupe de vârstă par să folosească definiții foarte diferite unele de altele.

Vârstă

Un sondaj realizat de YouGov asupra oamenilor din cinci țări occidentale privind dacă o serie de comportamente ale bărbaților față de femei constituie hărțuire sexuală relevă cât de poroasă este definiția hărțuirii.

Întrebările au pornit de la acțiuni care sunt adesea inofensive, precum cererea de băuturi, pentru a depăși cererile de sex.

Un model consistent care a apărut a fost un decalaj generator. În general, respondenții mai tineri au avut mai multe șanse să creadă că un comportament a trecut linia de intimidare decât partenerii mai mari.

De exemplu, mai mult de jumătate dintre femeile britanice sub 30 de ani au spus că fluierul unei femei în stradă este inacceptabil. Mai puțin de o cincime dintre cei peste 64 de ani au răspuns în același mod.

Sex

Între bărbați și femei, au apărut diferențe de opinie pentru întrebări specifice. Ambele sexe tind să aibă păreri similare cu privire la faptul dacă un bărbat care pune mâna pe spatele unei femei sau face un comentariu despre atractivitatea sa a mers prea departe.

Cu toate acestea, respondenții au fost mult mai puțin toleranți față de bărbații care au privit sânii femeilor decât omologii lor bărbați: printre americanii de 64 de ani și mai mari, de exemplu, jumătate dintre femei, dar doar un sfert din bărbați Ei au spus că vor considera un astfel de comportament ca hărțuire sexuală.

Naționalitate

O a treia sursă de diversitate în răspunsuri a fost naționalitatea. Bărbații suedezi, de exemplu, par să se simtă autorizați să facă glume sexuale despre femei: doar un sfert dintre ei au declarat că un astfel de comportament ar fi hărțuire. Dimpotrivă, trei sferturi dintre bărbații americani și-au exprimat această opinie.

În mod similar, un sfert din femeile franceze sub 30 de ani consideră că chiar și cererea unei băuturi este hărțuire, în timp ce aproape niciunul dintre omologii lor din Marea Britanie și Germania nu împărtășește această opinie.