Un nou studiu confirmă: exercițiul regulat încetinește îmbătrânirea

Cercetătorii de la Universitatea din Birmingham și King’s College London confirmă faptul că a rămâne activ ține corpul tânăr și sănătos.

Cercetătorii și-au propus să evalueze starea de sănătate a persoanelor în vârstă care au practicat cea mai mare parte a vieții lor de adult. pentru a vedea dacă acest lucru ar putea încetini îmbătrânirea.

Cel mai bun sistem imunitar

Studiul a recrutat 125 de bicicliști amatori între 55 și 79 de aniDin care 84 bărbați și 41 erau femei. Bărbații trebuiau să poată călători 100 km în mai puțin de 6,5 ore, în timp ce femeile trebuiau să poată călători 60 km în 5,5 ore. Fumătorii, băutorii mari și cei cu hipertensiune arterială sau alte condiții de sănătate au fost excluși din studiu.

Participanții au fost supuși unei serii de teste în laborator și au fost comparați cu un grup de adulți care nu au efectuat activitate fizică regulată. Acest grup era format din 75 de persoane sănătoase între 57 și 80 de ani și 55 de tineri sănătoși între 20 și 36 de ani.

Studiul a arătat că pierderea masei musculare și a forței nu a avut loc la cei care exercită regulat. Ciclistii, de asemenea, nu și-au crescut nivelul de grăsime sau colesterol din corp odată cu vârsta, iar nivelul de testosteron la bărbați a rămas, de asemenea, ridicat.

Mai surprinzător, a fost să descoperiți că beneficiile exercițiului se extind dincolo de mușchi, deoarece bicicliștii aveau și un sistem imunitar care nu părea să îmbătrânească nici el.
Imagine | CiclismoItalia