Nu există un vagin „normal”, conform acestui studiu din cele de mai sus

Vaginoasele au forme și dimensiuni foarte diferite, potrivit unui studiu realizat cu sute de femei. Concluziile ar trebui să liniștească femeile care sunt îngrijorate dacă vaginul lor este „normal”.

Ceva deosebit de important deoarece, în ultimii ani, a existat o creștere a intervențiilor chirurgicale cosmetice în organele genitale externe ale femeilor. În Regatul Unit, de exemplu, numărul femeilor care se confruntă cu reducerea buzelor a crescut de cinci ori în ultimii zece ani.

Diversitate

Autorul principal al studiului, Anne Kreklauși colegii săi au încercat în sfârșit să ofere literaturii medicale o referire clară la morfologia diversă a vulvasului la femei sănătoase. Au luat măsurători detaliate ale mărimii și distanței relative între toate structurile principale ale organelor genitale externe la voluntarii cu vârsta cuprinsă între 15 și 84 de ani. Această anchetă este cel mai extins examen vulva până în prezent.

Ceea ce au descoperit este faptul că determinarea unei dimensiuni medii a acestor caracteristici feminine este practic inutilă, deoarece gama este foarte largă.

Lungimea labiilor majore, de exemplu, a variat de la 12 milimetri la 180 milimetri și s-a observat că deschiderea vaginală variază între 6 și 75 milimetri. O limită care trebuie luată în considerare este însă că toți subiecții erau caucazieni. Dacă ar fi incluse femei din mai multe grupuri etnice, variația ar fi probabil și mai accentuată.

Video: 10 things you didn't know about orgasm. Mary Roach (Februarie 2020).