Studenții infectați cu acest parazit tind să se specializeze în afaceri.

Un nou studiu arată că studenții americani infectați cu parazitul Toxoplasma gondii Ei sunt mai susceptibili să se specializeze în studii legate de afaceri, cum ar fi managementul afacerilor sau activități de afaceri.

În noul studiu, publicat în Proceedings of Royal Society B, au examinat cercetătorii 1.300 de studenți.

Toxoplasma gondii

Toxoplasma gondii (T. gondii) este un parazit unicelular care este transportat de pisici. Infecționează aproape o treime din populația lumii, adesea după oameni intra in contact cu fecalele pisicii.

Organismul unicelular Toxoplasma gondii este unul dintre cei mai de succes paraziți de pe Pământ (dacă măsurăm succesul ca capacitate de infecție), se estimează că a infectat 11 la sută dintre americani și poate o treime din toți Oameni din întreaga lume. Cum este posibil? Pentru că, de asemenea, manipulează șobolanii, astfel încât sunt îndrăzneți și se lasă mâncați mai ușor de pisici, în interiorul cărora se reproduce parazitul. Iar pisica este o stea pentru animale de companie a ființei umane.

Este posibil să nu apară simptome și, dacă există, apar de regulă la aproximativ 1 până la 2 săptămâni după intrarea în contact cu parazitul.

În studiul de față, cercetătorii au descoperit, de asemenea, că țările cu niveluri mai mari de infecție T. gondii de asemenea, prezintă niveluri mai ridicate ale activității de afaceri, chiar și atunci când controlează alți factori economici. Ei sugerează că motivul pentru aceasta este că T. gondii ar putea opri cumva setarea „frică de eșec” în creierul nostru.

Dar cercetătorii au subliniat, de asemenea, pericolele acestui comportament riscant, citând modul în care majoritatea companiilor nu reușesc și modul în care experimentele anterioare au arătat că parazitul poate elimina șobolani de capacități de evaluare a riscurilor, punându-le în situații care amenință viață.

Cu toate acestea, unii oameni de știință susțin că nu ar trebui să tragem concluzii cu privire la parazit, deoarece o mare parte a cercetărilor efectuate T. gondii s-a făcut fără încredere.