Băuturile cu zahăr nu sunt numai nocive pentru sănătate, dar sunt și dependente

Potrivit unui nou studiu realizat de Universitatea din California, realizat de cercetători din campusurile Davis și Berkeley, tinerii între 13 și 18 ani au fost lipsiți de băuturi zaharoase doar trei zile raportat dureri de cap, poftă și alte simptome de sevraj.

Adică, băuturile zaharoase, pe lângă creșterea riscului de diabet și alte boli cronice, pot fi cu adevărat dependente. Studiul a fost publicat în jurnal poftă de mâncare.

Dependenta

25 de participanți în acest studiu au raportat că au consumat în mod normal cel puțin trei băuturi zaharoase pe zi înainte de studiu. Tinerii au raportat următoarele simptome specifice în perioada de trei zile de suspendare a băuturilor zaharoase: dureri de cap crescute, scăderea motivației de a face treaba, lipsa de satisfacție și capacitatea de concentrare, pofte de băuturi zaharoase și minori Rapoarte generale de bunăstare.

Majoritatea participanților nu au fost utilizatori mari de cofeină înainte de studiu, ceea ce a redus probabilitatea ca participanții să sufere pur și simplu de retragere de cofeină, o tulburare consacrată, mai degrabă decât să reducă consumul de zahăr.

Studiul poate avea implicații importante asupra sănătății publice și trebuie repetat cu un eșantion mai mare.
Imagine | JeepersMedia