Dacă vă simțiți nemotivat, nu așteptați sfaturi bune: dați-le singuri

După cum a explicat Lauren Eskreis-Winkler, psiholog Wharton care studiază motivația, și Ayelet Fishbach, profesor de științe comportamentale la Universitatea din Chicago Booth, cheia motivației este de a oferi sfaturi, nu de a le primi.

Sfaturi de vânzare

Pentru a dovedi această idee, ambii cercetători au efectuat o serie de experimente cu oameni care au avut probleme cu stăpânirea de sine.

Eșantioanele de populație pe care le-au studiat au inclus adulți șomeri care se luptă să-și găsească un loc de muncă, adulți care se luptă pentru a economisi bani, adulți care se luptau pentru a controla furia și copiii care iau note proaste la școală.

Deși oferirea de sfaturi nu conferă informații noi celor care le oferă, conform rezultatelor, acestea ar putea crește încrederea în co-încredere. "Încrederea în capacitatea cuiva poate galvaniza motivația și realizarea chiar mai mult decât capacitatea reală."

În studiu, șomerii au dat sfaturi colegilor lor la fel de demotivați. După ce au dat și au primit sfaturi, 68% dintre șomeri au declarat că s-au simțit mai motivați să caute de lucru după ce au dat sfaturi decât după ce le-au primit.

Eskreis-Winkler și Fishbach De asemenea, ei au descoperit că 72% dintre persoanele care se străduiesc să economisească bani au spus că oferirea de sfaturi i-a motivat să economisească mai mult decât să primească sfaturi de la experți. 77% dintre adulții care luptă pentru combaterea furiei au declarat că sunt mai motivați să își controleze starea de spirit după ce au dat sfaturi despre asta decât după ce au primit sfaturi de la psihologii profesioniști de la American Psychological Association.

Și 72% dintre adulții care se luptă să slăbească au spus că acordarea de sfaturi pentru pierderea în greutate i-a făcut să se simtă mai în siguranță decât să piardă în greutate decât să primească sfaturi de la un nutriționist cu experiență la Clinica Mayo.

Apoi, demotivarea nu pare o problemă de lipsă de cunoștințe (oamenii știu ce ar trebui să facă și de ce), dar lipsa de voință. Acordarea de sfaturi, în loc să le primească, pare să ajute persoanele nemotivate să se simtă puternice, deoarece implică reflecția asupra cunoștințelor pe care le au deja.

Video: Singur Acasa Homalau - Unguru' Dublan #7 (Februarie 2020).